ISMÉTELT FELHÍVÁS AZ IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM RÉSZÉRE TÖRTÉNŐ KÖTELEZŐ ADATSZOLGÁLTATÁSRÓL

Az igazságügyi szakértőkről szóló 2016. évi XXIX. törvény (Szaktv.) 159. §-a alapján az igazságügyi szakértő köteles a Szaktv. 1. mellékletének 1.11. és 1.21.-1.23. pontjaiban foglalt adatokat 2016. december 31-ig a névjegyzéket vezető hatóság, azaz az Igazságügyi Minisztérium részére megfelelően igazolni.

Amennyiben Ön a jogszabályból eredő kötelezettségét az Igazságügyi Minisztérium felé még NEM teljesítette, úgy kérem, hogy soron kívül az alábbiakat igazolni szíveskedjék:

– az iskolai végzettséget és a szakmai képesítést, annak megszerzésének időpontjával – egyszerű scannelt másolattal – valamint nemzetközi vagy hazai szakmai minősítést a megszerzés időpontjával (1.11);

– nyilatkozat arról, hogy az igazságügyi szakértő tevékenységét fő- vagy mellékállásban végzi (1.21) - formanyomtatvány erre vonatkozóan nem áll rendelkezésre;

– egyetemi vagy főiskolai végzettségét, a diploma minősítését (1.22);

– külön minősítésre vonatkozó adatot (ha van) – pl. tudományos fokozat (1.23).

Az adatokat elektronikus úton, az Igazságügyi Minisztérium Igazságügyi Felügyeleti Főosztályának a QxtqmHuPNsPvsEfsAW63cmZjWc3pha2VydG9AaW0uZ292Lmh1 elektronikus levelezési címére kell megküldeni.

Az azonosíthatóság érdekében kérem, hogy az e-mailben, valamit annak tárgyában tüntesse fel nevét és igazolványszámát (Pl.: Szakértő_Szabolcs_ig.szám:00111-adatszolgáltatás).

Budapest, 2017. július 6.

(Igazságügyi Minisztérium)

Menü

Főoldal

Navigáció